Şcoala Discovery
„Şcoala Discovery" se adresează elevilor de 10-18 ani şi are două componente principale: o serie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, ce vor putea fi urmărite pe Discovery Channel, şi materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară.

Ministerul Educaţiei şi Discovery Channel au lansat proiectul „Şcoala Discovery", prin care elevii şi profesorii sunt încurajaţi să folosească metode moderne de învăţare la orele de curs şi să înveţe despre ştiinţă urmărind lecţii speciale pe canalul Discovery.

De la chimie şi matematică, la invenţii

Programele educaţionale vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni până vineri la ora 14.00, apoi în reluare – iniţial a doua zi, de la ora 08.00, apoi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbăta şi duminica. Programele prezintă subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie până la invenţii. Acestea au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V - XII să înţeleagă mai bine fenomenele ştiinţifice.

În perioada 16 ianuarie – 30 martie vor fi difuzate peste 55 de episoade, urmând ca acestea să fie reluate până la finalul semestrului. Programele vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare.

Componenta online a proiectului constă în dezvoltarea unui portal, scoala.discovery.ro, de unde profesorii pot descărca materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, în interacţiunea cu elevii. Site-ul include o grilă de programe şi un Ghid pentru Profesori complet, despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular.

Vezi AICI ce episoade pot urmări elevii în perioada ianuarie-martie.