Diszlexiás felnőtt jegyzetei
"Mivel is jár az hogy olvasási és írási nehézsége van egy fiatal nőnek, hát vannak esetetek amikor szinte semmi problémát nem okozhat.

Bővebben...


Diszlexia-barát iskolák
A BDA (British Dyslexia Association) által kidolgozott minőségjel olyan keretet szándékszik kialakítani a különböző szervezetek és intézmények számára, amely a diszlexiások támogatását és megértését segíti, ahol a diszlexiásoknak lehetőségük van meglévő készségeikre és képességeikre építeni, illetve új készségeket kifejleszteni.

Bővebben...


Taare Zameen Par
Egy diszlexiás gyerekről szóló indiai film, ami a YouTube-on is megtekinthető.

Bővebben...


Híres diszlexiások
A diszlexiás személyek másokhoz hasonlóan fontos sikereket érhetnek el az élet számos területén de a befeketett munka általában sokkal nagyobb és a siker feltételezi a jó önbizalmat.
Íme néhány olyan diszlexiás személyiség, aki a munkássága során maradandót alkotott:

Bővebben...


Diszlexia veszélyeztetettség
Diszlexia veszélyeztetettségről beszélünk azoknak az óvodás gyerekeknek az esetében, akiknél azok az alapképességek sérülnek, melyek biztosítják a sikeres írás-olvasás tanulást valamint a számolás elsajátítását:

Bővebben...


A tanulási zavarok tünetei
Diszlexiás az a gyerek, aki az értelmi szintjéhez képest alulteljesít, akinek az olvasás-írásban elért eredményei lényegesen elmaradnak a tanításra és gyakorlásra fordított idő alapján elvárható szinttől.
A diszlexia nem függ az intelligencia szintjétől. Akár egy nagyon magas intelligenciájú gyerek is szenvedhet tanulászavarban.

Bővebben...